18 dubna 2024

Krycí bazénové plachty špičkové kvality

 

Zastřešení bazénu a to ať už pevné, mobilní nebo jen s pomocí krycí bazénové plachty, je dnes nejen módní, ale především velmi praktické a ekonomické. Klimatické podmínky majitele doslova nutí k tomu, aby svůj bazén dokonale ochránili.

 

Bazénová krycí plachta jako ochrana

 

Naše zahradní bazény představují pro nás v horkých letních velké osvěžení a vodní radovánky jsou tak běžnou součástí každé rodiny, která bazén vlastní. Musíme ovšem podotknout, že abychom si všechno pořádně užili a nemuseli se tolik starat o údržbu bazénu, musíme jej dostatečně ochránit například před nepřízní počasí. Bazénové plachty představují dnes levnou, ale účinnou alternativu ochrany a objevuje se tak jednoduchý trend zastřešení zahradního bazénu.

 

Výhody krycí plachty na bazén

 

Bazénová plachta na míru
Jestliže bychom měli vyjmenovat výhody takových bazénových plachet, můžeme začít její nízkou cenou. Je to tak zboží, které je cenově dostupné pro všechny a přitom splní svůj účel. Další výhodou je také snadné skladování. Plachta se jednoduše složí a uschová na bezpečné místo, kde nebude překážet. Stejně tak je na tom i její snadná údržba. Pokud se nám stane, že se plachta jednoduše ušpiní nebo vykazuje nečistý povrch, není nic jednoduššího, než ji dobře omýt nebo v některých případech postačí i opláchnutí proudem vody. Nejlépe ze zahradní hadice, která má trochu vyšší tlak. Bazénová plachta navíc nikterak neruší vzhled naší zahrady a snadná je i její manipulace.

 

Jaký úkol plní bazénová plachta

 

Bazénová plachta ochrání bazén před nepřízní počasí
Jistěže se asi nikomu nebude chtít každý den čistit bazénovou vodu, proto, že bychom si ještě rádi užili vodních radovánek. V bazénu mohou být různé nečistoty, které sem navál vítr nebo které prostě nikdo nevlivní. Může to být listí, větvě a jehličí ze stromů a to mohou být třeba i sousedovi stromy, je to nejrůznější hmyz, který skončí ve vodě. Bazénová plachta tak dokonale hladinu vody ochrání právě před těmito a jinými nečistotami, které se venku v tu chvíli nacházejí.

 

Na co bychom ovšem neměli zapomenout je fakt, že plachtu musíme nechat vždy dobře vysušit, aby se nestala obětí plísní a cizopasníků, kteří vyhledávají vlhkost.

 

Bazénová plachta na míru

 

Kvalitní bazénová plachta na míru
Dnes není ničím neobvyklým, že máme na zahradě bazén, který má atypický tvar. Pro takový bazén je mnohdy těžké sehnat zakrytování, ale v případě bazénových plachet lze zakoupit i plachtu na míru přímo na náš bazén. Není to nic, co by spolehlivé firmy nedokázaly a tak i v případě velkých nebo nadměrných velikostí se dá pořídit kvalitní bazénová plachta, která je z vysoce pevnostního materiálu, který splní všechna naše očekávání.