18 dubna 2024

Vytvořte si doma ideální prostředí

 

Každý dům má své dispozice, na severní straně nepotřebujete řešit stínění proti sluníčku, ovšem v ostatních směrech už jsou sluneční paprsky vždy přítomné ve větší intenzitě a je výhodné někdy jim nedovolit projít do interiéru. V zimě a v přechodných obdobích pomáhají sice vyhřát vaši domácnost, ale v létě je doma naopak mít nechcete. Jak před nimi váš interiér chránit? Použijte spolehlivé venkovní žaluzie. Vyrábí se samozřejmě i vnitřní okenní žaluzie, ty však chrání pouze před přímým svitem, paprsky vnikají až dovnitř, takže svou energii v podobě tepla si přinesou s sebou a interiér se tak zbytečně ohřívá. Venkovní žaluzie odstíní sluneční paprsky ještě venku, takže i v letních měsících udržují ve vašem interiéru příjemnou teplotu.

 

Jak budou venkovní žaluzie vypadat

 

Konstrukcí venkovních žaluzií existuje celá řada, ať se jedná o typ umístění žaluzie, druh lamel, materiál či barvu, vše si můžete vybrat tak, aby žaluzie dokonale ladily k vašim oknům a vašemu domu. Důležité je, jak venkovní žaluzie zabudovat. Rozhodně opticky nejméně ruší, je-li box pro návin žaluzie schován v podomítkové schránce nebo v nadokenním překladu. Pokud jste s venkovními žaluziemi při stavbě dopředu nepočítali, nevadí, máte možnost nechat si venkovní žaluzie instalovat v samonosném provedení, v roletovém hliníkovém boxu nebo bez krytí horního nosiče.

 

Na výběr máte rovněž z mnoha typů lamel. Ty se liší především rozměry a tvarem. Oproti roletám mají žaluzie tu výhodu, že mohou stínit a zároveň umožní díky naklápění lamel i větrání interiéru. Velkou výhodou je, že si můžete sami zvolit, jakým způsobem budete venkovní žaluzie ovládat, možné je ovládání manuální, vypínačem, ale také na dálku speciálním ovladačem či pomocí chytrého mobilního zařízení. Díky široké paletě barev žaluzie přizpůsobíte vašemu domu přesně tak, jak potřebujete. Pořiďte si i vy k zastínění vašeho domu venkovní žaluzie a uvidíte, že budete spokojeni.